Az Yves Rocher mangó-koriander csodája!

Annyi jó szépségápolási termékkel találkozom mostanában, hogy nem is tudom mikről írjak nektek így nagy hirtelenjében…

Kisebb hallgatás után most szeretnék ismét egy post formájában bejelentkezni nálatok, a másik szerzői munkám annyira leköt, hogy nem tudok olyan aktívan írni itt, mint ahogy elvárnátok. De látom a statisztikai adatokat, és még mindig nagyon sokan kattintotok az oldalra, amit innen is köszönök <3

Most pedig térjünk vissza a kencékre, az Yves Rocher piacra dobta az egyik legkülönlegesebb kombinációt, amivel eddig találkoztam, méghozzá a mangó-koriander párosítás képében.
A természetesen bio mezőgazdaságból származó koriander illóolajjal, és mangó kivonattal készült termékek mindegyike zseniális, egész egyszerűen nem tudok más szót használni rá, mert azt gondolom ez illik a legjobban erre az illatkombinációra.
Miért pont ez a két összetevő? A francia cég a koriandert éppen a régóta is ismert, és szeretett frissítő tulajdonsága miatt választotta. A virágos, fűszeres aromáját és pikáns, intenzív frissességét a mangó élénkítő illatjegyei teszik igazán különlegessé.

yves

A termék bemutatását pedig nagyon ötletesen oldotta meg az Yves Rocher, ugyanis pár bloggerina társammal együtt részt vehettünk egy közös főzőcskézésen, ahol korianderes csirkét készítettünk mangosalsával.


P1000803P1000779P1000813

Annyira finomra sikeredett, hogy mindenképpen szeretném megosztani veletek a receptet! Egy nyári grillezéshez nagyon jó választás lehet :]

Korianderes csirke mangosalsával

4 főre

Csirkéhez:

-60-80dkg csirke hosszú kissé vastagabb csíkokra vágva

Páchoz:

-1 csokor koriander zöld
-1/2ek. egész koriander
-1/2ek. őrölt római kömény
-2 ek. Halszósz
-2ek szója
-2ek barna cukor
-1 gerezd fokhagyma
-2 ek olíva olaj
-vízbe áztatott bambusz pálcika

A páchoz valókat botmixerrel pürésítjük, majd ráöntjük a csirkére. Egy-két órára, vagy akár éjszakára hűtőbe tesszük. Bambuszpálcikákra tekerjük, majd grillen, vagy a sütőben megsütjük. Mangosalsával tálaljuk.

Mangosalsa

-2 érett mangó felkockázva
-1/2 kaliforniai paprika felkockázva
-1 lime héja és pár csepp leve
-1 csokor koriander zöld felaprítva
-friss habanero vagy csilipaprika egész apróra vágva

Mindent összekeverünk (a habaneroval ill. csilivel óvatosan bánjunk!) majd egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek!

____________

A következő helyeken megtalálsz
Facebook  Twitter  Instagram  Tumblr  Lookbook

 

Advertisements