Marc Jacobs – Goodbye Louis Vuitton!

Marc Jacobs neve annyira összeforrt már a Louis Vuitton-al, hogy még mindig nem sikerült felocsúdni abból a szomorú tényből, hogy a divattervező végleg búcsút int a francia divatháznak!

Mr Jacobs-ról korábban már született egy ’10 dolog…’ cikk az oldalon így most kihagynám az életrajzi érdekességeket és jöjjenek a csupasz tények. 
1963 április 9-én született New York-ban. Szenvedélye a divat iránt a középiskolai évek alatt is már megmutatkozott, az ifjú Marc ugyanis a Nagy Almában található Art and Design iskolába járt. Majd mikor leérettségizett megkezdte a tanulmányait a Parsons School of Design-ban, ami köztudottan az egyik legjobb és legbefolyásosabb művészeti iskola az egész világon.
1987-ben megkapta a Perry Ellis díjat, amit  Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA) minden évben egy fiatal tehetségeknek ítél oda. 1993-ban társult Duffyval és megalapították a Marc Jacobs International Company-t.

FILE - Marc Jacobs to Leave Louis Vuitton

Majd 1997-ben a Louis Vuitton is felfigyelt tehetségére és művészeti igazgatóként dolgozott a francia divatháznál egészen mostanáig. Marc olyan új színt vitt a LV életébe, hogy a logókon és a tradicionális formákon túllépve valami újat alkotott, mert merész lenni és kiterjeszteni a határokat egy olyan területre amire a nagyközönség és a márka hűséges vásárlói is vevők voltak.

Például az évek során többek közt olyan művészekkel dolgozott együtt mint  Stephen Sprouse és Takashi Murakami, előbbi különféle graffitijével tette különlegessé a már jól megszokott LV táskákat, míg utóbbi színes figurákkal varázsolta kicsit emlékezetessé a már jól megszokott kreációkat.

stephen-sprouse-louis-vuitton-green-2009
Murakami_Louis_Vuitton
Marc Jacobs bármibe fogott a siker borítékolható volt! Az a tény, hogy 16 év után elhagyja a Louis Vuitton hajóját, sokakat meglepett, viszont csak remélni tudjuk, hogy a jövőben nem csak saját márkáját építi  majd tovább, hanem tartogat még valamit a tarsolyában!

Utolsó kollekcióját amely a 2014-es tavaszi/nyári darabokat mutatja be, hozzá méltó módon híres és gyönyörű nők közreműködésével prezentálja a nagyérdemű elé. Stílszerű búcsú azt meg kell hagyni :]

LV1 LV2 LV3 LV4 LV5 LV6

A következő helyeken megtalálsz
Facebook  Twitter  Instagram  Tumblr  Lookbook

Reklámok