Programlehetőségek a városban!

Végre itt a jó idő éppen ezért úgy gondoltam, hogy megosztok veletek pár tippet azzal kapcsolatban, hogy mi mivel ütjük el a szabadidőnket hétvégén ha a városban ragadunk.

Hétről-hétre számtalan program közül lehet válogatni, nem kell hozzá más mint pár szabad perc, amíg körülnézel, hogy hol és mire lehet ellátogatni.
Az Irány Magyarország oldalon nem csak a Budapesten megrendezésre kerülő események közül válogathatunk, hanem számos vidéki program közül is. A célnak továbbá még megfelel a Port.hu is, a Googlenek hála pedig számos találat közül válogathattok.
Nem kell a plázákban cirkálva a 100. felesleges topot megvenni és a klímától hűvös mégis egészségtelen légtérben tartozkodni, itt a jó idő élvezzük ki, hiszen sokan ezért siránkoztak hónapokon át ;]

A következőket ‘próbáltuk ki’ és bevált :]

Mütyüvásár

Mi csak így hívjuk a ’bolhapiacokat’ és minden olyan kirakodóvásárt, ahol különleges kincsekre lehet bukkanni. Az egésznek van egy különleges bája, a sokféle, mások számára csak kacat itt új értelmet nyer és valaki egy kincset lát benne.

bf7b0f1cfa9d11e1968922000a1cf73c_7

Petőfi Csarnok

Kiskoromban nagyon sokat jártunk ide, főleg azért mert töredékáron lehetett hozzájutni különféle remek csokikhoz és rágókhoz. Már akkor is volt mindenféle apróság: a kindertojás figurától kezdve, a ruhákon át egészen az antik vázákig. Ez 20 év elteltével se változott semmit.
A tömeg néha túlontúl nagy és bizonyos idő után elég terhessé válhat az, hogy mindig valaki lök hátulról, viszont kis szerencsével remek dolgokat lehet találni a különféle standokon. Néha árusoktól függően még alkudni is lehet.
Belépő: 150 Ft

Bolhapiac, Bajcsy-Zsilinszky út

Pár hete egy szombat délutáni séta alkalmával egy aszfalt rajzra lettünk figyelmesek, mely azt hirdette, hogy a nyilak egy Bolhapiacra vezetnek.
A helyszín pedig nem más mint az Il Basilico étterem felett található szint, a ’vásár’ az éttermen keresztül közelíthető meg, tehát nyugodtan menjetek be a személyzet majd kedvesen eligazít Titeket.
Belépő: 100 Ft

cd32fa6c9ebb11e2af7e22000a1f8ae5_7

Gouba

Vasárnaponként még nagyobb élettel telik meg a Gozsdu udvar ugyanis heti egyszer egy bazár költözik, az amúgy se csendes falak közé. Ahol régi karóráktól kezdve, képeslapokon át, egyedi készítésű szappanokig és ruhákig mindent megtalálunk.
A belépés díjtalan

Zöld övezet…

Aki nem szeret sokat utazni azért, hogy a természetben találja magát, annak remek választás lehet a Városliget, Római-part vagy a Margitsziget.
Programok pedig itt is szép számmal akadnak. Ha pedig csak úgy mennétek egy kört, akkor a Margitsziget végén található japán kertet mindenképpen nézzétek meg. Jártak rá szebb idők is, még mindig kedvelt látványosság a városi zsongásban kicsit megfáradt kozmopolitának, vagy a fényképezőgépet lelkesen kattogtató turistának is.
A Római-parton a szezon kezdetekor pedig szinte kötelező a hekk, egy jó kis almapaprikával ;]

Múzeumok

Sokan nem tudják de bizony a múzeumok a különféle nemzeti ünnepeken ingyenes belépést biztosítanak a látogatóknak. Mi például így láttuk Munkácsy Krisztus trilógiáját is.

Fesztiválok

Nem feltétlen kell vidékre utazni ahhoz, hogy sültkolbász illatban sétálgassunk és kenyérlángost együnk. Évente többször is megrendezésre kerülnek többek közt olyan rendezvények mint a csokoládé-, pálinka-, bor- és sör fesztiválok. Igen valahogy a legtöbb az alkohol köré épül, de ilyen nemzet vagyunk. A boraink mennyei finomak és bár nem szeretem de a pálinkáinkról is ódákat zengenek.
Utóbbit is lelkesen látogatom, bár akkor is inkább bort iszom. A hangulata miatt szeretem ezeket a programokat, finom ételeket kóstolunk, a háttérben kellemes jazz zene szól és eközben a barátaimmal lehetek. Az már csak hab a tortán ha a Budai Vár ad otthon ezeknek a rendezvényeknek.

8e64146c0fe911e2ac8422000a1de2a2_7

Az egész napos séta után pedig jól esik egy finom fagyi vagy egy hideg limonádé, esetleg fröccs.
A Menza, az Akvárium Klub, a Kolor, Spíler és végül is az egész Liszt Ferenc tér remek választás lehet. A jó idő beköszöntével, minden sarkon teraszokba botlunk, így a fent említetteken kívül is remek helyek vannak városszerte.
A Fragola mennyei finom fagylaltokkal várja az édesszájúakat és olyan különlegességeket kóstolhattok meg többek közt mint a Tihany Camembert sajtos vagy a csilis-csokis hideg csoda.

Így hirtelen most ezek jutottak eszembe, de ha megneszelek valami jó kis eseményt egészen biztos, hogy szólok majd Nektek is róla.

Lenne valami tipped, megosztanád velünk?

Írj a kerubinabmb@gmail.com-ra :]

Reklámok