Carrie Diaries – Outfit szemle

Carrie Bradshaw tinédzser éveiről szóló Carrie Diaries fantázianevet viselő sorozat, az Egyesült Államokban már egy ideje műsorra került és itthon is elkezdték vetíteni a szinkronizált változatot. Úgy látom sokan szeretitek, éppen ezért gondoltam arra, hogy írok róla egy kisebb összefoglalót.

Első körben lássuk mit kell tudnunk a szereplőkről! Carrie Bradshaw-t szerintem senkinek se kell bemutatni, a későbbi sikeres újságírót AnnaSophia Robb alakítja, személyét illetően sok kérdés merült fel, de úgy tűnik ügyesen vette az akadályokat. A castleburyi középiskolában nem tartozik a legnépszerűbb lányok közé, de nem is szeretne az iskola cicababája lenni.
Három legjobb barátjával osztja meg legféltettebb titkait: Mouse (Ellen Wong), Maggie (Katie Findlay) és Walt (Brendan Dooling). A szerelem se maradhat el, a suli egyik új diákja Sebastian Kydd (Austin Butler) szinte rögtön elcsavarja a fejét (lehet, hogy a hátracsapott szőke fürtök és az enyhén csücsörített száj éri el a kívánt hatást? ), de nem lenne igazi sorozat drámai szál és szerelmi vergődés nélkül. Austin Butler nevét sokan hallottátok már, ugyanis ő Vanessa Hudgens pasija – aki pedig Zac Efron exbarátnője – aki úgy tűnik megtalálta a boldogságot a nála 3 évvel fiatalabb Butler személyében.

url

Visszatérve a sorozathoz egy rövid bevezető után, az első részben megismerhetünk mindenkit és a már a jól megszokott módon beleláthatunk Carrie lelkébe is. Aki az édesapjával és Dorrit nevű lázadó húgával él együtt, Connecticut államban. A cselekmény elég gyorsan halad, nem húzzák feleslegesen a dolgokat és a 80-as évekbeli New York-ban találjuk magunkat, ahol Carrie amolyan főiskolai pluszpontokért irodai munkát vállal heti egyszer. Így bejön a képbe Manhattan és Larissa aki az igazi nagyvárosi nőt testesíti meg: a divatvilágban mozog, a legjobb bulikba jár és ráadásul imádja Carrie egyedi stílusát.
A történet pedig röviden ennyi, az alapsztoriból szépen lassan kibontakoznak a különféle karakterek, a szerelmi szálak viszont egyre kuszábbak lesznek. Éppen ezek miatt nem hozott semmi újat számomra ez a széria, amolyan egyszer megnézhető kategóriába sorolnám.
A Szex és New Yorkon felnőtt generáció ma már abszolút közömbös a tinisorozatok felé, a célközönség viszont a 90-es évek végén még annyira fiatal volt, vagy a csattogósó lepkét tolta hogy azt se tudta ki az a Mr Big. Tisztelet a kivételnek, aki mégis képben van, az csak az önszorgalmának köszönheti.
A koncepció jó, csak nehéz letuszkolni egy 30 éves nő torkán, akit a tizenéves drámák már hidegen hagynak. Bár nem kell sok összefüggést keresni a ‘nagy SATC’ és  ‘kis SATC’ között, éppen ezért a fiatalabb generációnak ez csak egy újabb szórakoztató sorozat lesz, függetlenül attól, hogy mihez köthető. Reméljük nem kapnak vérszemet a gyártók, és idővel (cirka 10 év) nem lesz majd ‘Gossip Girl: The Beginning’, vagy ‘Gossip Girl 2 – Gossip Girl Returns’ mert lehet nagy bukás lenne – állítólag a Carrie Diaries is az.

Eric_Daman_Carrie_Diaries-033

A különféle ruhák viszont itt is szerepet kapnak! A Gossip Girl egykori stylistja Eric Daman felel az outfittekért és meg kell hagyni remek munkát végez.
1984-et írunk, de ez nem baj, hiszen a divat ismétli önmagát. Kicsit neon kicsit harsány, kicsit üzletasszonyos, ha kell suliba járós és laza mégis mindig remekül felépített Carrie outfitje.
Viszont jól emlékszem nem egy gazdag családból jött, éppen ezért ezek a ruhák kicsit átlépik a “szegény lány” kategóriát, de a filmek világában ne keressünk sohasem rációt.

 Collage2 Collage3 Collage4 Collage5CollageCollage2 CollageAnnasophia+Robb+AnnaSophia+Robb+Carrie+Diaries+wX2D6SG-ZIAl
Akinek tetszenek az összeállítások és mindenáron szeretne mondjuk egy olyan sálat amilyen Carrienak van, az kattintson IDE, ugyanis a Fabsugar remekül összeszedte, hogy egyes darabokat hol lehet megvásárolni és természetesen mennyiért.

A hazai kínálatból is könnyen összeállíthattok valami kirívót és különlegeset. Kombináljátok kedvetekre és bátran a különféle mintákat, színeket.

untitled
untitled

Nézed a sorozatot? Ha igen, tetszik?