Önbizalom? Gyere!

Lassan végérvényesen kijelenthetjük, hogy új évszakba lépünk. Tavasz lesz! Ez a tény pedig rengeteg jó dolgot is hoz magával…

Amikor elkezdenek rügyezni a fák és csicseregni a madarak a város is kicsit más fénybe kerül, a világ pedig megtelik szerelemmel. Valamiért tényleg erre az évszakra tendálódnak a kapcsolatok kezdetei, éppen ezért élvezzétek ki minden percét. A színeket, a napsugár melegét, a langyos szellőt és minden olyat jó dolgot ami ezzel jár.
Persze könnyű annak mondani aki párkapcsolatban él, gondoljátok most. Igen lehet nekem könnyebb, viszont most éppen azért ragadtam ‘tollat’, hogy újra átrágjuk magunkat azokon a dolgokon amikről egyik nap sem szabad elfeledkeznetek! Mik ezek? Lássuk…

tumblr_mj5vyiMVxQ1qjtdvno1_500_large

Első körben fontos az önbizalom (erről már elég sok cikkemben írtam) de úgy gondolom nem lehet elégszer elmondani, hogy legyetek büszkék magatokra. Ez persze magában nem elég, de kezdetnek nem rossz. Az büszkeség megléte még nem készpénz arra, hogy az önbizalmatok is nagyobb lesz. Mint minden mást ezt is fejleszteni kell és lehet is! Arról nem is beszélve, hogy sokan minden egyes csalódásban elvesztenek egy kicsit abból, hogy higgyenek magukban. Egy szakítást vagy akármilyen bánatot a szívünk mellett a lelkünk is megsínyli. Kicsinek érezzük magunkat, kisebbnek mindenkinél és leginkább a szobánk sötétjében maradnánk reggeltől-estig, hogy ne kelljen senkivel se találkozni és újra meg újra elmesélni azt ami velünk történt.

A helyzet ugyanaz mint egy szakításnál, a képlet egyszerű, csak nem mindig kell, hogy a mi lelki törésünkkel végződjön, még akkor se ha az a bizonyos pasi csak egy buli erejéig hitette el velünk, hogy mi vagyunk azok akivel akár még kapcsolatba is kezdene. Mert az önbizalom megtépázása egy este után is lehet olyan súlyos, hogy rendbetétele akár hetekbe is teljen.

Az önbizalom mivel fejleszthető? Adódik a kérdés! Az őszinte válaszom az, hogy egészen biztosan én se tudom, viszont megpróbálhatunk együtt rájönni. Leírom Nektek azt, hogyan értem el és miket tapasztaltam a barátnőimen, illetve a környezetemben lévő lányokon.

tumblr_mhn8hgIxpb1qdgauwo1_400_large

Első körben mikor reggel tükörbe nézel, mondd el magadban, hogy ‘Jó nő vagyok!‘, ‘Akármit elérhetek, amit csak akarok‘. Ismerős lehet, ugyanis a Titok című könyv is hasonló dolgokra tanít, inspirációnak pedig remek. Garantálom hogy segíteni fog az életed minden területén!

Jó nő vagy EZT NE FELEDD! Nem kell hozzá egy pasi, hogy kialakuljon ez az érzés benned, ehhez csak Te kellesz Mert ha Te nem érzed akkor jöhet ezer herceg fehér lovon, millió rózsával és személyre szóló verssel, akkor se leszel 100 %-ig boldog. Nem kell más jelenléte ahhoz, hogy egy egészt alkoss és kiegyensúlyozott légy. Aki egyedülálló az boldogtalan? Nem hinném! Minden állapotnak megvan a jó oldala. Amikor kapcsolatban élsz akkor valaki más életének a része vagy, egészen közelről, minden program, cselekedet úgy alakul és halad, ahogy az annak a kapcsolatban lévő két embernek jó.

Amint egyedül leszel, úgy gondolod akkor itt a vége, az önbizalmad a szőnyeg alatt! Mostantól nem tudok majd moziba menni, vacsorázni vagy akár a squasholni. Tény, hogy ezek párban a legjobbak, de senki se mondta azt, hogy ezeket csak olyan párosok csinálhatják ahol 1 fiú és 1 lány van. Mehetsz moziba a barátnőddel/barátnőiddel is, sőt mondok még valami furcsát mehetsz moziba egyedül is. Igen egyedül! De talán ami még annál is jobb az az utazás! Gondolkodtál már azon, hogy egy hétvégére kiruccanj valahova, csak úgy egymagad? Nem ugye? Mert az ember alapvetően társas lény és a szocializálódásunk kezdetén belénk rögzül, hogy ezen dolgok ‘csoportos programok’. Pedig nem kell, hogy az legyen. Képzeld el, hogy egyik nap találsz egy olcsó repülőjegyet valahova és megveszed. Majd útnak indulsz egymagad, felfedezni egy idegen várost, országot. Jól hangzik nem? Az úti élmények mellett pedig gazdagabb leszel még valamivel, jobban megismered magad. Lesz időd gondolkodni, rájönni arra, mi érdekel, miket szeretsz, ki is vagy valójában, nem kell félni attól ami benned lakozik. Nem kell másokat követned, vagy olyan helyekre menned ami nem érdekel. A magad ura lehetsz és furán hangzik de 2 nap alatt kialakíthatsz egy remek kapcsolatot önmagaddal és ami a legfontosabb fejlesztheted az önbizalmad.
Egyszer még nagyon régen, nem találtam senkit aki kijönne velem Bécsbe – nem volt nagy út csak 1 nap, na de mégse akartam egyedül menni – végül lefoglaltam a jegyemet és másnap már utaztam is. Egész nap a várost jártam, ott ettem ahol kedvem volt, oda mentem be ami érdekelt és csak gondolkodtam, mindenféléről. Jól esett! Feltöltött és az egyik legjobb külföldi élményeim közt tartom számon. Egy nap is tehet csodát, ebben biztos vagyok.

tumblr_mj6xktbPV91r76rxdo1_500_large

Amikor folyamatosan emberek közt vagy, nincs időd magadra, nem hallod a belső hangodat, pedig néha érdemes lenne rá figyelni, mert jól ismer Téged! Ő nem fél attól, hogy egyedül van, Ő attól fél, hogy Te hagyod azt, hogy az önbizalmad elvesszen.
Sokan összekeverik a magabiztos, kiegyensúlyozott nőket az egoizmus szobraival, pedig a kettő nem ugyanaz. Az individualista egyéneket nem érdekli más, nekik mindennél fontosabb az amit ők akarnak, az ilyen embereket nem érinti az se túl mélyen ha egyedül maradnak, hétköznapi szóval önzők. Ellenben a magabiztos nőkkel akik tudják hol a határ, érdekli mások álláspontja és véleménye, csak éppen egyensúlyban vannak önmaguk belső énjével. Lehet feszegetni a határokat és lehetetlen célokat kitűzni – senki se tiltja – csak nagyobb az esély a csalódásra, aminek  végeredménye ismét az önbizalom csorbulása.

Tudatosan építsük az életünket és legyünk realisták a saját képességeink felmérésével, amikor őszintén nézünk magunkba, észrevehetjük mi az amikre képesek vagyunk és mi az amikre nem.

Először kezdjük valami apró dologgal, mondjuk legyen az, hogy ‘mától minden reggel elmondom magamnak, mennyire értékes ember vagyok’….egészen addig míg el nem hiszed és a kezdeti ‘ironikus’ mosolyt, felváltja a szívből jövő levakarhatatlan mosoly ereje.
Aztán jöhet a következő fokozat, mondjuk öltözködj bátrabban! Nem arra gondolok, hogy pakolj ki mindent ami van, hanem csempész olyan apró kiegészítőket a napi outfittedbe, ami hatására pozitív visszacsatolást kapsz majd a külvilágtól. Például néha menj magassarkúba suliba/dolgozni, vagy vegyél fel egy szép ékszert. A környezeted nem fogja szó nélkül hagyni ebben biztos vagyok. Egy kedves szó, pedig sok ezer jó érzést indíthat el bennünk és minden csak fokozódik majd.
Olvass többet bármilyen témában, ugyanis nagyon sokat segíthet. Egy-egy lélek dolgait feszegető mű még talán még többet, rájöhetsz arra ki is vagy valójában és hogyan működik körülötted ez a civilizációnak nevezett valami.
Kezdj el mozogni, nem csak a testednek a lelkednek is remek kikapcsolódás. Közben tudsz gondolkodni és a negatív tényezőket magad mögött hagyod. Mire hazaérsz már nem lesz időd, rossz dolgokon filozofálni, mert a testedben eluralkodik majd az endorfin és boldogság na meg nyugalom tölt el. Nem utolsósorban pedig az alakod is átformálódik, így a külvilágnak ismét adsz egy okot a bókra.
Mosolyogj! Fura egy tipp gondolod most, pedig sok mindenre képes. Szép vagy, csinos, okos miért kéne szomorkodni? Oké lehet, hogy most éppen nincs senki aki a ‘Szerelem’ jelzőt viselhetné, de ezt már fentebb levezettem, hogy miért is nem ez a mozgatórugója annak, hogy önmagad légy.A külső belső harmónia csodákra képes, olyan széppé varázsol, hogy idővel vonzani fogja a pasikat. Szeretik az egészséges önbizalommal bíró nőket, mert valahol ők is erre vágynak.

tumblr_m3xok9l9bw1rpb392o1_1280_large

Az életünk minden területe tesz egy cseppet abba a pohárba ahol az önbizalmunk van. Csak akkor borulhat ki ha hagyod, hogy eldőljön vagy hogy valaki kiborítsa. Máskülönben ez egy szilárd darab, ami magabiztosan áll azon az asztalon melyet a lelked erős darabjai tartanak össze. Mert mindenkinek van egy erős énje, akkor is ha azt érzed neked semmi se megy, csak rossz vége lehet mindennek, az erős éned akkor is ott van, csak éppen elnyomja a bizonytalan. Éppen ezért ne hagyd, hogy a félelem eléd álljon és elhitesse veled, egyedül semmit se érsz – mert nagy a feneked, a hasad vagy éppen aránytalan a lábad hossza – és elvegye tőled azt a kincset amit önbizalomnak hívnak. Ez nem függ se a súlytól, se semmiféle külső jegytől, ez egyedül rajtad múlik és azon ami benned van! Mindenki valamiért tetszik valakinek, így egészítjük ki egymást és az egészben ez a szép, hasonló hasonlót vonz.
Az önbizalmat teljesen elveszteni nem lehet, de újraépíteni egy nagy pusztítás után akár évekbe is telhet. Gondolj bele mennyi időd mehet el rá – amit akár boldogan is élhetnél. Minden egyszeri, ami elmúlt azt nem hozhatod vissza még egy másodpercre sem, a mögötted lévő órák, hetek, évek már csak emlékek, nincs restart. Ezért gondold át megéri-e, elpazarolni az idődet arra, hogy hagyod másnak, hogy felülkerekedjen rajtad?! Az a pasi abból a buliból, aki unalmában éppen veled csókolózott pár órán keresztül nem biztos, hogy ér annyit, hogy az önbizalmadból egy cseppet is elvegyen! Ha nem kellettél neki, magára vessen! Vagy gondolj bele….lehet ő nem is hozzád való…lehet nem is ment volna és hetek mentek volna el valami olyanra ami már az elején halálra volt ítélve. Persze ott a másik fele, hogy ő életed párja, de hiszek abban ha  a sors titeket egymásnak szánt, akkor az útjaitok úgyis kereszteződnek majd. Meg hát azt se feledd, hogy Neked is volt egy jó estéd vele ;]

Az év egyik legjobb szakasza most kezdődik, hiszen itt a tavasz és utána jön a nyár! Napsütés, barátok, feledhetetlen éjszakák és bulik. Rengeteg emlék és boldog pillanat, amiből 1 napot se szabad szomorkodással tölteni mert később bánni fogod, csak akkor már nem lesz visszaút.

xxxxoooo
kerubina

(akit érdekel a Titok, a filmes változatot megnézheti ITT)

Reklámok