Divat világszerte – 2. rész

Az első részbe nem tudtam volna belesűríteni, ezért a mai cikkemben Spanyolországot és Németországot ‘látogatjuk meg’.

Spanyolország

Magába foglal egy elég magas szintű textilipart és cipőgyártást.
Az általatok is annyira kedvelt Inditex cég is innen indult hódító útjára! Mik tartoznak ide? A Zara, Pull & Bear,  Massimo Dutti, Bershka és a Stradivarius. A népszerű fast fashion üzletek Amancio Ortega nevéhez köthetők és annyira jó üzletember (vagy jó csapat veszi körbe), hogy cége szinte meg se érzi a válságot, a bevételük még mindig több milliárd euró. Mr Ortega pedig a leggazdagabb európai,  a maga 39,5 milliárd eurós vagyonával.
Fontos még megemlítenem a Balenciaga-t ami 1914-ben alapított Cristóbal Balenciaga és azóta is töretlenül halad előre. A Mango divatház két testvér ötletéből Isak Andic és Nahman Andic kelt életre 1984-ben. Carrie Bradshaw egyik kedvenc cipőtervezője Manolo Blahnik is spanyol! 

  CollageCollage2Manolo Blahnik

Napjaink bloggerinái…

fashionvibe-blog

Fashionvibe

lady_addict

lady addict

nike-1-750x1132

My daily style

Németország

A legtöbben talán Hugo Boss nevére kapjátok fel a fejeteket, amit – nem meglepő mód – Hugo Boss alapított 1924-ben. Az Escada márka Margaretha és Wolfgang Ley nevéhez köthető és 1978 óta van jelen a divat színpadán. Ne feledkezzünk el Jil Sander-ről sem melyet 1968-ban Heidemarie Jiline ‘Jil’ Sander alapított. Valamikor egy sokak által csak megtippelt évben, támaszkodjunk a Wikipediára most, 1933-ban Karl Lagerfeld is Németországban látta meg a napvilágot. Bár őt már Párizshoz kötik, mégis fontos megjegyezni azt, hogy valamikor Hamburgból indult ‘hódító útjára’.

Collage Collage2

Szép számmal vannak német bloggerek is…

Mai wears it

Mai wears it

121214-Midnight-Couture-4web

Midnight Couture

DSC_0368001

Vintage life en Vogue

Nem így terveztem, de végül úgy döntöttem, hogy az Egyesült Államok annyira nagy falat, hogy az egy egész bejegyzést igényel, így legközelebb azzal folytatjuk :]