Múzeum+: Glamour – Ott jártunk és tetszett!

Mit jelentett a Glamour több száz évvel ezelőtt? Milyen formákban jelent meg? Milyen hatással volt az öltözködésre? Ehhez hasonló kérdéseket feszegetett a tegnap megrendezésre kerülő Múzeum+: Glamour elnevezésű est. Melynek során a Szépművészeti Múzeum érdekes előadásokkal és hosszított nyitvatartással várta az érdeklődőket.
Nagyon élveztem minden percét és remek kezdeményezésnek tartom ezt a ‘sorozatot’. Ahogy látom sok ember volt még így ezzel, nagyon örülök neki, hogy ennyien befogadóak a kultúra felé és érdeklődnek a különféle témák iránt. Amiket a Múzeum vezetői – vagy a rendezvény ötletgazdái – remekül kitalálnak és tálalnak!

clp_M+GL_350

Elsőként Schiffer Miklós stílustanácsadó előadására látogattunk el, ahol többek közt Jean Ranc
Montpellier egyik festményén keresztül is kicsit utaztunk az időben. Emellett pedig számos érdekes dolgot tudhattunk meg napjaink ‘Glamour’-járól is.

Másodszorra pedig Ördög Nóri véleményét hallgathattuk meg a Glamour életérzésről és arról, Ő mit látott az általa kiválasztott festményekben, melyik, mitől volt olyan különleges.

Az előadások közt pedig számos program közül lehetett választani. Volt profi sminkelés a MAC Cosmetics sminkesei közreműködésével, címlapfotózás a múzeum fotósa által, bor- és tea kóstoló és mindezek mellé kellemes élő jazz zene szólt.
A ruhák szerelmesei pedig számos hazai tervező kiállított darabjait csodálhatták meg, ugyanis ‘jelen volt’ a KOMOD, az INER, Anett, a Farkas Design, Dóri Tomcsányi, a ZAKO és a kepp showroom néhány kreációja.
DSC_1539 DSC_1540 DSC_1541 DSC_1549 DSC_1548

Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a kulturálisan bonbont, ugyanis számos hasznos információt tudhattok meg az adott témákban, remek légkörben!
A következő Múzeum+ programok:

Február 14. Szerelem – a MAGYAR NEMZETI GALÉRIÁBAN!

Március 7. Utazás

Április 11. Humor – a MAGYAR NEMZETI GALÉRIÁBAN!

Május 9. Kert

Voltál már valamelyik korábbi Múzeum+-os eseményen?

Reklámok