Tartan avagy a kocka esete a divattal!

A kockás darabokat valahogy nem lehet megunni és talán nem is olyan év, amikor így vagy úgy ne lennének jelen a divat színpadán. Nincs ez másként idén sem, egyre többen viselik a kockákat ilyen vagy olyan módon, most vegyük szemügyre ezt a -örök és tartós – ‘hullámot’.

Első körben tisztázzuk azt, hogy mi az a tartán? Színes, négyzethálós mintájú gyapjúszövet, amelyből a skótok többek közt hagyományos viseletüket a kiltjüket is készítik. Korszakok jöttek és mentek, a kocka még mindig stabil helyet foglalt el. Egy-egy zenei színtér is szívesen átvette ezt a mintázatot, elég csak a punkokra gondolnunk, Vivienne Westwoodra vagy akár Kurt Cobainre aki szintúgy szívesen hordott kockás inget!

(via rubysview.com)

(via Fashion Candy)

Számtalan színben kapható és nincs olyan ruhadarab ami ne pecsételődött volna már meg ezzel a mintával. Éppen sokszínűségének köszönhető az, hogy remekül variálható szinte akármivel. Egy borsónyi lázadás a merev szabályok ellen, amik már csak papíron élnek. Szerencsések vagyunk, hogy manapság olyan éveket élünk amikor a szigorú ‘kőbe vésett’ dolgok már elvesztették jelentőségüket és szinte mindent felvehetünk mindennel, természetesen az ízlésesség határain belül. Ne halmozd mert könnyen fordítva sülhet el a dolog és inkább leszel nevetség tárgya, mint a party fashionistája.
Légy nő! Egyszínű darabok, egy csipetnyi kocka és kész is van az egész!

A Lookbook lelkes bloggerei is imádják, nézd csak…


Mint láthatod nem annyira bonyolult irányzat ez és szerintem ha jobban körülnézel akkor a szekrényed mélyén is lapul valamilyen kockás darab. Ha mégse lennél még boldog tulajdonosa egy ilyen példánynak és kedvet kaptál hozzá akkor lássuk, hol,milyen tartan darabokat szerezhetsz be!

Zara

17.995 Ft

Nadrág, 9.995 Ft

_______

Stradivarius

7.995 Ft

_______

ASOS
Ne feledjétek itt ingyenes a házhozszállítás!!

~ 8.500 Ft (ITT)

~ 10 ezer Ft (ITT)

~ 7 ezer Ft (ITT)

_______

 

Pull&Bear

4.995 Ft

Továbbá sálakat, pulcsikat és még több inget találhattok a különböző fast fashion üzletekben. Ne féljetek tőle, hiszen hibázni nem lehet vele!

Vonakodsz? Még egy kis erő a nagyvilágból, az utcákról és a kifutóról….


Betsey Johnson

Vivienne Westwood

Michael Kors

Szóval, Kockára fel!!

_______

Neked már van valami hasonló darab a szekrényedben?

Reklámok