New York – 2. rész

Ategnapi első rész után (ITT) jöjjön második felvonás, amit úgy gondoltam szenteljünk a nők egyik kedvenc témájának az öltözködésnek….

Michael Kors 2012-es SS kollekciójából

New Yorkban biztosan mindenki megtalálja a neki való darabot, egyszerűen olyan széles a paletta, hogy képtelenség üres kézzel/bőrönddel hazamenni. Az árak sokkal alacsonyabbak mint itthon, még a H&M-ben is. A nagy designer márkák üzletei pedig nem lehetetlenítik el a kényelmes vásárlás érzését. Gondolok itt arra, hogy itthon sokan félve vagy egyáltalán nem mennek be egy-egy magasabb árkategóriájú brand üzletébe, mert valahogy ez így alakult ki, az eladók se mindig a legkedvesebbek a látszólag nem a felső tízezerben mozgó vásárlóval. Kint ez abszolút nincs, bemehetsz akár tornacipőben is, akkor is egyenrangú vásárló vagy azzal aki mondjuk Louboutin-t visel. Nekik nem az számít miben vagy, hanem hogy mennyi pénzt hagysz ott, s jobban belegondolva ez a normális hozzáállás.

Csodaszép Christian Louboutin táskák


Szóval ezen elven haladva kiélhettük magunkon a designer ruhák végigvizslatásának vágyát. Minden percét imádtam, óóóhhh az a 60 ezer forintos Burberry kasmír…Érdemes benézni a luxusáruházakba is, ahol inkább tény, hogy nem szól hangos zene, de kedvünkre nézelődhetünk a különféle márkáknak kialakított sarkokban úgy, hogy nem liheg mögöttük valaki azt kérdezgetve segíthet-e?!
Kint, ahogy észrevettük nincs akkor szakadék a társadalmi rétegek között, értem itt ezalatt azt, hogy nem státusz szimbólum Abercrombie-t hordani, hiszen olyan áron kínálják ezen termékeket, hogy akárki könnyen megvásárolhatja. Itthon azt veszem észre, hogy van egy réteg aki megengedheti, a többi pedig hordjon amit akar. Egy esősebb napon a városban sétálva, a legtöbb nőn Hunter gumicsizmát láttam, ami itthon is minimum 30 ezer Ft ha nem több. Kint nem…..például egy Ralph Lauren gumicsizmát is már 35-40 dollárért megkaphatsz.
Szóval ez egy álom, hiszen jó környezetben, kedves eladóktól, töredék áron juthatunk jobbnál jobb minőségi/márkás darabokhoz.

H&M – a vászonra pedig kampányképeket és videokat vetítenek

H&M – földszint

A fast fashion lánc szerelmeseit se érheti csalódás a H&M üzletei rendszerint több szintesek, hatalmas választékkal. Bár azt hittem kint kicsit más lesz, de nagyjából ugyanaz a felhozatal mint itthon. Persze van amiből több szín van, meg főként a Divided kollekció más (itthon sajnos elég kevés darab közül válogathatunk).

Aki imádja a különböző leárazásokat annak mindenképpen ajánlom a Century21, Macy’s, DSW és a Shoemania csodapalotáit. Miért?

A Century21 márkás táskákat kínál töredék áron, többek közt olyan tervezők műhelyéből mint Michael Kors, Steve Madden, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren és Calvin Klein. De nem csak táskákat hanem ruhákat, ékszereket, napszemüvegeket és fehérneműket is beszerezhetünk. Figyelem! Az itt töltött idő több órát is igénybe vehet!!!
A Macy’s 9 szintes csodaépítményét már nem kell senkinek se bemutatnom, ha New York-ban jártok akkor kötelező program, aki nagyon alapos annak legalább 1 napot rá kell szánnia.
DSW egy több szintes cipőbolt, ami a Nagy Alma számos pontján megtalálható. Folyamatos akciókkal várják a lábbelik szerelmeseit olyan márkák közül válogathatunk ott mint Marc Jacobs, Jimmy Choo, Jessica Simpson, Michael Kors, Guess, L.A.M.B., Betsey Johnson, Ralph Lauren stb.
Shoemania egy hatalmas cipőbolt, ahol éppen olyan akció volt, hogy vegyél egy cipőt és a másik 75 %-kal olcsóbb…így akár 60 dollárért 2 Converse-re is szert lehet tenni.

(bocsi a pár telefonos minőségért)

Century 21

Macy’s

DSW

Macy’s igazi még fából készült mozgólépcsőfokai

Ha a Szerelmeteket szeretnétek meglepni valamivel akkor se lesz nehéz dolgotok, ugyanis ezen akciók mindkét nem számára tartogatnak bőven lehetőségeket.

Ha a kistestvéreteknek vennétek valamit, vagy csupán visszamennétek az időben, hogy ismét gyereknek érezzétek magatokat akkor látogassatok el a Times Square-n a Disney és a Toys’R’Us boltjaiba. Garantáltan királylánynak érzitek majd magatokat. Ennyi idős fejjel is pislogtam az óriáskerékre meg a különböző palotákra. Valahogy így érezhette magát Tom Hanks is amikor A segítség felnőttem-ben beszabadult a játékboltba és mindent felvásárolt.


Az antikváriumban pedig ilyen könyveket lelhetünk….20 dollárért, dedikálva.

Végül egy újabb adag személyeskedés, bár női hiúságomat zavarja, hogy a képek nem teljesen tükrözik a valóságot, pontosabban én nem látom magam ilyen combosnak, mint amennyire a képeken tűnök :D….hát igen ez mindig így lesz mint világ a világ, a tökéletes ideális alkatot sohse érjük el….

A következő részben a kulináris élvezetben és a látnivalókban merülünk majd el….
folyt. köv….ITT.