Calvin Klein beauty – a minőség és dizájn találkozása

Egyre több divatház lépi át a divatipar és a szépségipar képzeletbeli határait. Divatbolondok már jó ideje itthon is beszerzhetnek Chanel, Dior, Armani vagy akár Yves Saint Laurent termékeket, legyen szó akár sminkről, arckrémről vagy sminklemosóról, parfümökről nem is beszélve. Érdekes adalék, hogy ezek a széles körben is terjesztett és elérhető termékek a divatházak árbevételének nagyon nagy százalékát teszik ki, elvégre ezeket szinte bárki beszerezheti a sarki parfümériában, némi anyagi juttatás ellenében, sok kicsi pedig profit szempontjából is sokra megy.

Véletlenül futottam bele a Calvin Klein nálunk nem kapható sminktermékeibe a strawberrynet.com oldalon, ami már régóta egy állandó beszerzési helyem – főleg az itthon nem kapható termékek miatt. Talán akadnak olyanok, akiknek ismerős lehet az évekkel ezelőtti, Lara Stonnal fotózott kampányképek egyike. Divat iránti lelkesedésemnél csak a sminkimádatom erősebb, úgyhogy meglátva a CK szépségeit muszáj volt egy próbát tennem.

Első körben egy rúzst és egy szájfényt szúrtam ki magamnak – ami furcsa, mert ritkán rúzsozok, viszont imádom a szememet hangsúlyozni. A két termék csomagolása egyből levett a lábamról. Tökéletesen illik a CK imidzséhez: tömör, egyszerre szögletes és lekerekített fekete műanyag és átlátszó plexi kombinációja, diszkrét fehér CK jellel és felirattal ellátva. Az egyszerre modern és időtlen, a CK-féle minimalizmussal áthatott csomagoláshoz a márkához illő belső is társul: a termékek nagy része a natúr palettán mozog, finom textúrával és minőséggel. Ez felbátorított, így bővítettem a készleteim.

Bár találni a repertoárban egy-két élénkebb árnyalatot, alapjában véve a kollekció sztárjai a natúr darabok, amelyekkel a tökéletes ’van rajtam smink, de mintha nem is lenne’-hatást lehet elérni. A kedvenceim a következőek:

Négyes szemhéjpúder – Gotham Lights
Ezzel a palettával tökéletes nappali szemsminket készíthetünk – ha úgy alakul estére csak egy kicsit kell erősíteni. Nem árt azonban némi tudás is hozzá, a színek mattba hajlanak, erősen pigmentáltak. Aki azonban már gyakorlottan bánik az ecsettel és odavan a natúr szemekért, az imádni fogja.

Summer Affair bronzosító – Sun bathe

A bronzosítójával tökéletes kontúrt adhatunk az arcunknak anélkül, hogy a legtöbb bronzosítóban használt csillámok elborítanák az arcunkat, vagy a színünk narancsos műbarnaságba fordulna át.

Temting Glance szemhéjpúderek-

A kedvencem pedig a tökéletes füstös szemek kelléke, a Tempting Glance szemhéjpúder Smudge árnyalata. A füstös szemek és a natúr száj híveként sok év gyakorlatának köszönhetően akár az ujjam is elég ahhoz, hogy partiképes szemeket varázsoljak magamnak –technikai tudás megvan, a többi csak az alapanyag minőségén múlik. Ez a szemhéjpúder tökéletesen teljesít: pigmentált, alap nélkül is hihetetlenül tartós és gyönyörűen satírozható. Feketesége ellenére van egy finom, meleg alaptónusa, és nagyon jól összeolvasztható egyéb színekkel. A világos, natúr árnyalatok (mint pl. a Moonstone, Fresh Air vagy a Sandstone) is szépen beleolvadnak a bőrbe, zavaró csillámok vagy természetellenes irrizálás nélkül – különösen a hozzám hasonló, sötét szemhéjjal megáldottak érezhetik át ennek a jelentőségét.

Bár alapozót nem mertem még on-line választani, a következő rendelésem során a színezett hidratálójuk is a kosaramba fog landolni.

Minden sminkmániásnak nyugodt szívvel ajánlom, hogy tegyen egy próbát a termékekkel akár lehetősége van élőben szemügyre venni azokat, akár online, például itt: http://hu.strawberrynet.com/makeup/calvin-klein/ Ha az árnyalatok érdekelnek, ajánlom a google képkeresőjét-t, az árnyalat, márka nevét és a ’swatch’ szót beírva rengeteg, főleg beauty bloggerek által fotózott képre bukkanhatunk, ami támpontot adhat a választáshoz.

Mit gondoltok a termékekről? Hogy álltok az on-line sminkvásárlással?

kép: starwberrynet.com, google

-bagaela-

Reklámok