Skins

Mivel már egy ideje elkezdődött az 5. évad, és hát a Gossip Girl öltöztetőjéről is írtam, itt az ideje a Skins-ről is pár szót ejteni.

A bristoli fiatalokról szóló sorozat  hirtelen robbant be a köztudatba és lett nagyon gyorsan milliók kedvence. Ennek az okait feszegethetnénk órákig, de úgy érzem felesleges, mindenki maga tudja miért is szereti ezt a sorozatot. De egy dolog biztos a rendezők az egészet úgy építették fel hogy a fiatalok érezzék, igen ez végre tényleg nekik szól. A Skinsnek pont ez adja meg a báját, hogy nem egy Gossip Girl féle világot látunk, ami már már mesebeli, hanem a való életet.

S akkor el is értünk az “üzenethez” amit a ruhák hordoznak. A jelmeztervező Edward K. Gibbon munkája elég összetett, mert először fontos megismerni a forgatókönyvből az adott karakter személyiségét, és a szerepelők sokszínűségét, és azután kiválasztani mindenkinek a megfelelő öltözéket, de Gibbon ezt tökéletesen megoldotta és napjainkban a Skins már már diktálja a divatot a fiatalok körében.

Kicsit úgy látom hogy itthon a 3-4. évad sokkal sikeresebb volt, ezért inkább  nézzük annak a szereplőit.

Kezdjük a lányokkal: Az ikerpár egyik tagja Katie, inkább a 80-as éveket képviseli, gondoljunk itt a leopárdmintás ruháira, nagy gyöngysoraira. De Emily öltözete is nagyon hasonlít nővérére, persze valamennyire visszafogottabb. Naomi inkább punkosabb, vagányabb lazább, mondhatni fiús lány. S édesanyja hatására, nekem néha kicsit hippis is.

Panda ruhatára színes, inkább a naiv kislányt képviseli, elég a két nagy copfjára gondolni, ez valószínűleg anyukája túlontúl nagy ragaszkodása miatt van, és mert gyerekként kezeli még mindig. A 4. évadra személyiségváltozáson megy át, és már elindul a nőiesség útján. Személyes kedvencem Effy, róla a hipster stílus jut az eszembe, nagy váltömésű zakók, kitüzők, láncok, neccharisnya, bakancs, igazi lázadó. Na meg a füstös szemek, amit Te is könnyen elkészíthetsz magadnak, ugyanis youtube-on rengeteg videó van róla.

Íme a fiúk, Cook személyiségének jegyei amit az szül hogy tulajdonképpen egyik szülőjének sem kell, kihatnak stílusára, így lesz laza, és mindenre magasról tevő, inkább punkosabb-futbalhuligán stílusú igazi nagyszájú vagány  Freddie utcagyerek-deszkásgyerek stílusa, kinyúlt nyakú póló, koszos farmer, szakadt cipő, kiválóan tükrözi lázadását, anyagilag viszonylag rendezett családi háttere felé. JJ pedig mindig amolyan jó gyerek, a vasalt pólók, tiszta ruhák, látszik rajta hogy anyuci kicsi fia. Thomas pedig inlább sportosabb, lazább.

Remélem valamennyire ti is így látjátok, és jértékelhető képet adtam róla, persze megjegyzem mint szolgálati közlemény, hogy nincs ilyen jellegű végzettségem, csupán kicsit jobban  érdekel a divat mint kéne:D

Látogass el az Indiana Design oldalára, a fő irány a grafikai tervezés (borítók, flyerek stb), vagy esetleg ha szeretnél egyedi Skins pólót, és vannak ötleteid, bátran írj neki!

Ha olvasnátok még Róluk csak írjatok, és próbálok update lenni a témában.

*UPDATE* ide kattintva megtudhatsz még többet a Skins US szereplőiről.

Reklámok